Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "донација"

Нова пратка на компјутери како донација се обезбедени за децата од ранливите категории во основното училиште „Александар Македонски” од општина Аеродром, резултат на иницијативата покрената од Здружението ЗЕОООП и „Донирај компјутер“. Здружението  за значење на еколошкото образование за осовременување на образовниот процес, ЗЕОООП – Скопје, кое

Read More

Словачка донира 1.500 чифта чизми во вредност од 113.000 евра за полицајците задолжени за заштита на државната граница. Донацијата ја врачи амбасадорот на Словачка, Мартин Безак. „Денеска Министерството за внатрешни работи на Словачката Република ни донира 1.500 чифта специјални чизми за македонските полицајци. Нашата успешна соработка трае

Read More

По долги години позајмување противпожарни возила за итни случаи, општина Чешиново Облешево се пофали со сопствено возило за трајна употреба - донација од општина Кочани. За таа цел беше приредно свечено примопредавање на кое присуствуваше градоначалниците на двете општини, Ратко Димитровски и Костадин Личков и

Read More

Финансиска помош од вкупно 300.000 лева (150.000 евра) ќе додели Владата на Бугарија за Македонија како дополнување на техничката и хуманитарната помош, која Софија ја донира за справување со последиците од поплавите од 6 и 7 август во Скопскиот и Тетовскиот регион, пренесе бугарската национална

Read More

Владата на Чешка донираше 25 полициски возила од марката „шкода јети“ за потребите на МВР, особено во делот на обезбедување на границите. Министерот Чавков примајќи ја донацијата од амбасадата на Чешка се заблагодари бидејќи на граничната полиција и е потребна сета помош за справување со

Read More

Италијанското Министерство за надворешни работи и меѓународна соработка – Генерална дирекција за соработка и развој преку Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвената полумесечина, додели 200 илјади евра, со цел да се поддржат активностите на Црвениот крст на Република Македонија, за ублажување на последиците од

Read More

Општествената одговорност е еден од столбoвите на кои се темели начинот на работа на Макпетрол АД. По невремето кое го зафати скопскиот регион кое одзема премногу човечки животи, а предизвика и огромни штети, како компанија одлучивме нашата солидарност, заедно со ОКТА АД, да ја искажеме

Read More

НУ Македонски народен театар ве известува дека се приклучува кон хуманитарната акција за помош на поплавените и настраданите од невремето кое го зафати скопскиот регион. Сите приходи од претставите кои ќе бидат одиграни во наредниот период ќе бидат донирани за помош на настаданите. - 19.08.2016 (Петок)

Read More

На поетот Никола Маџиров синоќа на свеченост во Кингс колеџ во Кембриџ, Велика Британија, му беше доделено признанието Европски поет за 2016 година за придонес во современата европска поезија. Признанието, во вид на рачно изработена скулптура сребрен лист, му беше врачено на гала-вечера, во присуство на

Read More

Компанијата ОКТА ја понуди својата помош преку донација на гориво за механизацијата која што интензивно работи на санирање на штетите од поплавата. Со оваа донација на Град Скопје ќе се овозможи непречена работа на механизацијата ангажирана во зафатените подрачја на општина Гази Баба. Покрај помошта со гориво, OKTA

Read More