Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "деца" (Page 8)

На градскиот плоштад во Крушево синоќа се случи настанот ,,Говориме различно, танцуваме исто”.По тој повод 50 деца од различна етничка и верска приапдност  станаа едно преку игри песни и пораки за мир и соживот. Пред публиката младите крушевчани играа зумба и прочитаа пораки за мир

Read More

Група родители бараат измени на Законот на семејството и воведување на заедничко старателство и одговорно родителство и по развод, пренесуваат од Првата детска амбасада Меѓаши. Наум Рибароски од родителската Иницијатива вели дека моделот на заедничко старателство е комплетна спротивност на досегашната пракса и основната цел

Read More