Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "деца"

Активистите за чист воздух и здрава животна средина, ги повикуваат родителите да ја бојкотираат наставата во училиштата на 20 декември (среда), поради енормно загадениот возух. На Фејсбук-страницата „Бојкотирам настава“ тие велат дека, ниту еден протест до сега, не помогнал во решавање на проблемот со загаденоста, па

Read More

За шест години, од 2010 до 2016 година, бројката на момчиња со зголемена телесна тежина или кои се дебели се зголемил од 37,9 отсто на 39,4 отсто, додека кај девојчињата порастот бил од 31,5 на 32,9 отсто, покажува споредбата на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ). Истовремено,

Read More

Од првата детска амбасада „Меѓаши“ испратија реакција до сите политички партии за злоупотреба на деца во политички цели, нивно присуство на партиските митинзи, делење флаери и носење партиски обележја. Од таму ги повикуваат партиите и родителите да ги заштитат интересите на децата и да ги

Read More

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска изврши вонреден инспекциски надзор и увид во објект на ул. 173 бр.8 во Скопје, врз основа на сознанијата за постоење нелегална установа со назив „Блета“, која згрижувала деца од предучилишна возраст и вршела воспитание од верски карактер. При

Read More

Дали вашите деца некогаш ве изненадиле на можеби не баш најпријатен начин? Родители по социјалните мрежи објавуваат фотографии од, во најмала рака незгодните, ситуации во кои се нашле нивните најмили и бељите што тие ги направиле.

Read More

Губењето на невиност е тема што често се дискутира помеѓу младите, но што се случува кога разговорот за првиот сексуален однос го водите со вашите родители?

Read More