Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "ден на сеќавање"

Предлогот на Вучиќ, да се воведе заеднички ден на сеќавање на сите жртви, сосема очекувано беше одбиен од Хрватска и Косово. Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ го отфрли предлогот на српскиот премиер. „Со должна почит и сочувство, ниту ние некому му ги припишуваме прославите и тагувањата,

Read More