Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "чита"

Читањето книги може да го продолжи животниот век за две години, велат научниците од универзитетот Јејл во заклучокот од своето неодамнешно истражување од кое резултатите ги објавија во научното списание Social Science & Medicine. Коавторката на студијата Бека Р. Леви, професорка по епидемиологија на универзитетскиот

Read More

Со презентација на активностите за заштита на животната средина Градот Скопје вчера го означи почетокот на Европската недела на мобилност 2015, која ќе се одржува до 22 септември кога традиционално ќе заврши со големо велосипедско дефиле на градските улици. Денеска во рамките на кампањата граѓаните што ќе

Read More