Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "чекори"

По изведбата на Меѓународниот ден на театарот, „Симфонијата на паѓањето“ повторно ќе и ја претстави на публиката театарот „Чекори“. Утре, со почеток во 20 часот на сцената на Младинскиот културен центар, ќе се одигра репризата на маестралната претстава. Работена според делата на Данил Хармс, публиката

Read More

Театар „Чекори“ ги отвори вратите за нови членови. Во септемврискиот упис може да се пријават сите вљубеници во театарот, над 14 години, со и без искуство, професионалци и аматери, актери, сценографи, костимографи, драматурзи, тон и светло мајстори. Театар Чекори е најстариот алтернативен театар во Македонија. Постои

Read More

  Ве носам во театар ,,Чекори”, за да зачекориме заедно во алтернативната драмска уметност. Бев и видов, дека тоа е театар кој не ви се наметнува туку ви дава можност да го изберете. Тие се група актери, вљубеници во нејзиното величество сцената. Не сакаат да создадат

Read More