Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "чекаат"

Не сопира растот на невработеноста кај младите - покажуваат статистиките. Без работа на крајот од 2016 година биле 48,2 % за разлика од 46,4 % на крајот од септемрви. Годишно, 182 027 лица чекаат работа по година дена, а од нив, 84 874 се на

Read More

Бугарските пасоши се уште атрактивни за Македонците. Над 200.000 Македонци Чекаат бугарски пасош, оценува Претседателот на парламентарната комисија за Бугарите во странство Румен Јончев. Бугарскиот портал „segabg.com“ пишува дека пратениците во Комисијата ги разгледуваат мерките со кои ќе се прецизира постапката за утврдување на бугарски корен

Read More