Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "бруцоши"

За бруцошите денес ќе биде организиран прв академски час на факултетите, а на некои од нив ќе присуствуваат ректорите на универзитетите и претставници од ресорното Министерство. Универзитетите во Македонија денеска и официјално ја започнуваат новата академска 2016/2017 година. Новиот ректор на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ Никола

Read More

Денеска на Факултетот за електротехника и информациски технологии ќе се доделат стипендии на студентите - бруцоши од насоката на електроенергетика. Четиринаесетте стипендии ги доделуваат компаниите АД ЕЛЕМ – Електрани на Македонија, ЕВН-Македонија и АД МЕПСО – Македонски електропреносен систем оператор. Исто така со награди и пофалници ќе бидат наградени

Read More

Мини подготовка за бруцошите не е на одмет, со оглед на тоа што останува уште половина месец до започнувањето на нешто ново во своите животи. Обрнете внимание на овие суштински нешта кои ќе ви бидат од огромно значење: 1. Градете големи мостови и создавајте контакти, ширете познанства.

Read More