Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "Британски"

Во текот на вчерашниот ден на патот од одморалиштето Бунец кон Маврово британски велосипедист бил пресретнат и нападнат од три непознати лица, извести Основното јавно обвинителство од Гостивар. Според исказот на оштетениот, насилниците го врзале и го внеле во возилото и во исто време му ги

Read More

Нова можност за македонските студенти. Талентираните професионалци од разни области од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од Република Македонија имаат можност да аплицираат за стипендија во рамки на британската шема за стипендирање, спонзорирана од британското Министерство за надворешни работи и Комонвелт. Како што информира Британската амбасада

Read More

Поранешниот британски премиер Едвард Тед Хит е осомничен за педофилија и за сексуално насилство врз машки деца. Случајот се појави во јавноста, откако еден сега 65-годишен маж признал дека бил силуван од Хит, во времето кога тој бил пратеник на Конзервативаната партија. Инцидентот се случил

Read More

Британски воен авион, кој се враќал кон воената база во јужниот дел на Кипар, случајно истрелал две ракети на копно, кои за среќа не експлодирале и не предизвикале човечки жртви, соопштија претставници од Воената база на британското воено воздухопловство Акротири. Авионот „Торнадо ГР4“ при слетувањето

Read More