Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "БРИКС"

Финансиската институција Голдман Сакс која го создаде инвестицискиот фонд за групацијата на земји во развој БРИКС по речиси 15 години ги прекинува економските активности. Аналитичарот Џим О`Нил кој го создаде акронимот сега вели дека ерата на БРИКС е завршена бидејќи меѓусебните односи на овие земји

Read More

БРИКС ги отвори вратите на првата филијала на Банката за развој во Шангај. Долго најавуваниот проектот конечно излегува на светската финансиска сцена. Новата банка за развој се смета дека ќе им биде конкуренција на Светската банка и на Меѓународниот монетарен фонд. Како што е првично најавено

Read More

Банката БРИКС ќе почне да работи на 7 јули во Москва, изјави заменик рускиот министер за финансии Сергеј Сторчак. – Ја подготвуваме првата седница на управниот одбор и очекуваме да се одржи на 7 јули во Москва и тоа ќе го означи формалното отварање на банката

Read More