Saturday, Jul 13, 2024
HomePosts Tagged "боја"

Минатава недела се чистеше бојата од Министерството за правда, кое во последниве години беше нарекувано и министерство за неправда. Токму судската власт беше мета на критики на граѓанските активисти кои во текот на Шарената револуција ја обоија зградата на министерството за правда. Паралелниот обвинителски систем,

Read More

Владата е подготвена да плати скоро 27.000 евра на фирма што ќе ги чисти трагите на шарената револуција од Пората Македонија - објави 24 Вести. Музејот на македонската борба за државност и самостојност, кој е надлежен за портата, објави оглас за, како што стои отстранување

Read More

Советничка од ВМРО-ДПМНЕ и член на Комисијата за финансии и буџет, Соња Карапашоска, при неодамнешната расправа во Советот на Општина Битола рече дека парите наменети за битолското културно лето „Битфест“, кое летово не започна ќе бидат пренаменети за санација на обоените фасади и споменици од

Read More

Шарената револуција истури максимално количество боја на улицата пред Влада. Одбројѕувањето продолжува. Активистите го испишаа бројот три, за да потсетат дека остануваат уште три дена од рокот кој им го дадоа на институците за да исполнат две од нивните барања: потврдување на уставноста на Специјалното

Read More

Демонстрантите од Шарената револуција го направија најголемиот цртеж досега со целосното боење на улицата пред Собранието на Република Македонија во чиј центар беше поставена бројката 8 која го означува рокот за прифање на нивните барања. Тоа повторно ги тестираше чистачките способности на Град Скопје кои мораа

Read More

Градоначалникот очигледно лично си го сфати боењето на плоштадот во црвена боја која демонстрантите од Шарената револуција порачаа дека ја симболизира жртвата на младиот Нешковски. Затоа Коце Трајановски учествуваше во чистењето на бојата и со црево го миеше плочникот, помогнат од уште еден градоначалник Ивица Коневски

Read More

Третиот дел од денешниот протест на „Шарената револуција“ се одржа на главниот градски плоштад на кој беа истурени десетина кофи со црвена боја и со валјаци беше обоена целата површина. Главната порака на оваа герилска акција е да ја симболизира крвта на младиот Мартин кој

Read More

Гатачка се приклучи на Шарената револуција. Таа е буткана во количка и симболично носи стаклена кугла, со што се алудира на снимките каде наводно се слуша поранешниот премиер, Никола Груевски како прима совети од гатачката. Инаку Владата денеска е првата станица на боењето чаталот од страна

Read More

Започна уште еден протест на Шарената револуција пред канцелариите на СЈО во знак на поддршка. Демонстрантите се гневни на власта бидејќи оние кои протестираат против криминалот се апсат, а вистинските криминалци се аболирани и се спасени од одговорност. Објективот на Позитив.мк ги забележа подготовките за

Read More