Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "Бил Гејтс"

Владата на Боливија ја одби иницијативата на американскот милијардер Бил Гејтс за донација од 100.000 пилиња на сиромашните лица ширум светот во разни земји, вклучувајќи ја и Боливија. „Сметам дека оваа понуда е непристојна, бидејќи нас поединечни луѓе, посебно оние во американската империја, не сметаат

Read More

Успешниот технолошки иноватор Бил Гејтс, лидерот на Microsoft, ви препорачува да ги читате овие книги за да видите како тој размислува: 1. Seveneves, Neal Stephenson; 2. The Power to Compete, Hiroshi Mikitani и Ryoichi Mikitani; 3. Sapiens: A Brief History of Humankind , Yuval Noah Harari; 4. How Not to Be

Read More