Wednesday, Nov 29, 2023
HomePosts Tagged "бели"

Денеска е сабота, прв ден од викендот, прв ден кога работната класа во Македонија одмара од неделните работни обврски. Но, овој ден не е за одмор, вработените треба да си ја одработат средата која беше прогласена за неработен ден, поради акцијата „Ден на дрвото“. Во гореспоменатата

Read More

Роеви од бели пеперутки навечер се забележуваат околу светилките во Охрид. Според биолозите, се работи за ноќна пеперутка од видот „Euproctis chrysorrhoea", која ја има во Охрид и Македонија и дека најверојатно оваа година дошло до нејзино пренамножување. Веќе има повеќе случаи на каснувања, односно контакт

Read More