Monday, Aug 15, 2022
HomePosts Tagged "архитект"

Моменталните египетски гробници послужиле им како инспирација на мексиканските архитекти Хуан Карлос Рамос во дизајнирањето на куќа којапо облик е совршена пирамида. Секој кој има доволно пари може на овој начин за себе да си приушти лична пирамида! Се одликува со гаража, кујна, спална, купатило,

Read More

Мелбурн ќе гради Академија за тетоважи. На меѓународен повик се бара архитект кој ќе ја дизајнира. Како што пишува во повикот, тетовирањето е уметност и токму затоа се бара архитет кој ќе дизајнира пријатно место каде може да се учи и тетовира. Се работи за

Read More

Кога архитект ќе направи грешка од каприц или од убедување дека неговата смисла за дизајн е најдобра, тогаш страда целото население. Таков проблем имаат жителите во центарот на Манчестер бидејќи Битам кулата, која е една од поновите, при посилни ветрови произведува неверојатно иритантни хорор звуци. Проблемот

Read More

Тие се должни за дизајн, градба, одржување на градба итн. Тие се професионалци со силни технички познавања и уметничко око! Тие се АРХИТЕКТИ, тие се специјални, тие се единствени. Затоа ќе се пошегуваме малку и на „нивна сметка“. Ова се десетина прашања кои не смеете

Read More