Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "апликации"

WikiLeaks неодамна објави дека ЦИА може да не шпионира преку телефон, компјутер, смарт телевизор, камера и слично. Колку се безбедни апликациите што секој ден ги користиме? Се наведува дека ЦИА може да ги шпионира IM (Instant Messaging) апликациите: Signal, Telegram, WhatsApp, Confide и други, но тоа

Read More

Светскиот Европски Шампионат во фудбалот EURO 2016 започнува денес, што е голема работа за фудбалските фанови. Битката започнува денес, на 10 јуни, на овој спортски спектакл ќе се соочат 24 тимови од Европа во 51 меч, за да се види кој е најдобар на стариот

Read More

BMW овозможи интеграција со Android апликациите за слушање музика Spotify, iHeartRadio, и Pandora кои ќе им бидат достапни на возачите на новата серија на BMW 7 2016 iDrive автомобили. Ова е прв чекор кон поголема присутност на Android апликациите и во наредниот период се очекува

Read More

Европската Унија поведе нова антимонополска постапка против Google кој на мобилниот оперативен систем Android однапред ги поставува своите сервиси и услуги како Maps, YouTube, Chrome, Play Store, Keep и останатите апликации за сметка на други конкуренти кои го немаат истиот пристап и можност за развој. Google

Read More

Сите кои користат Google апликации се согласуваат на одредени услови кои да бидеме ретко кој детално ги чита, па затоа излегуваат параноични теории дека нашите податоци се злоупотребени. Доколку сметате дека Google премногу знае за вас, за секој потег што го правите на интернет, за

Read More

Apple ја има најбогата онлајн продавница за мултимедијални содржини и во App Store сега може да најдете повеќе од 1.5 милиони апликации и игри за iPhone и iPad. iOs е една од најомилените платформи за програмерите и дизајнерите кои често ги лансираат своите игри и

Read More