Wednesday, Nov 29, 2023
HomePosts Tagged "Android"

Супер Марио, една од најпопуларните игри во светот на крајот на годината доби нова епизода “Super Mario Run“, која за првпат беше објавен како апликации. Но веќе од вчера можат и сите љубители на оваа игра да ја симнат на своите андроид уреди и да

Read More

iPhone со iOS и Google со Android оперативните системи се апсолутни владетели на софтверскиот мобилен пазар, затоа што BlackBerry и Windows мобилните платформи се на работ на умирање, тоа се коментира на интернет. Во 2015 година Windows држеше 2,5% од пазарот на смартфони, додека BlackBerry беше

Read More

Истражувачи од разузнавачкиот блог Trend Micro откриле нова верзија на вирусот Godless кој е закана сите уреди кои работат со Android 5.1 Lollipop или постара верзија на оперативниот систем со тоа што корисниците без нивна дозвола ќе добијат инсталирање на непожелни апликации кои може да

Read More

Откако „Гугл“ лани ја покрена програмата Андроид секјурити ревардс, подели над 550.000 американски долари на сметки на 82 лица кои успеале да најдат безбедносни пропусти во најраширениот оперативен систем на пазарот. На пример, најуспешниот „ловец на багови‟ успеал да заработи 75.750 долари, бидејќи пронашол 26 безбедносни

Read More

Александар Давитаров е деветто одделение во битолското училиште Св Климент Охридски, а сепак, младоста не е пречка за освојување на Android заедницата. Давитаров за telefoni.mk ги пренесе своите планови за во иднина и како се справува како млад „хакер“ на XDA форумот. „Планирам да изработам нов

Read More

BMW овозможи интеграција со Android апликациите за слушање музика Spotify, iHeartRadio, и Pandora кои ќе им бидат достапни на возачите на новата серија на BMW 7 2016 iDrive автомобили. Ова е прв чекор кон поголема присутност на Android апликациите и во наредниот период се очекува

Read More

Европската Унија поведе нова антимонополска постапка против Google кој на мобилниот оперативен систем Android однапред ги поставува своите сервиси и услуги како Maps, YouTube, Chrome, Play Store, Keep и останатите апликации за сметка на други конкуренти кои го немаат истиот пристап и можност за развој. Google

Read More

Nokia за својот прв смартфон по неколку години пауза одлучи да одбере многу симболично име А1 што асоцира на прв и секако на употреба на Android оперативен систем, партнерство кое многумина од финската компанија сметаат дека требало да го направат пред пропаста со Microsoft и

Read More

Google и Samsung за своите Android смартфони и таблети секој месец ќе пласираат безбедносни надградби кои ќе ја зголемат заштитата на корисникот и ќе го намалат ризикот од пробивање на штетен софтвер, вирусни апликации, како и наоѓање „багови“ во системот за искористување на слабости. Во

Read More

Microsoft го промовираше новиот Arrow Launcher за Android со кој може да организирате почетното мени на многу поефикасен начин, со приказ на горни икони за последно користените апликации, три реда на икони за омилените апликации и долен ред на икони каде може да внесете апликации

Read More