Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "Alphabet"

Apple долго време доминираше на светските берзи, но дојде времето тоа да се промени. Резултатите на Alphabet, новата корпоративна компанија која го води гигантот Google, за последниот квартал и целата мината година забележала 21,3 милијарди долари приходи и заработка од 8,67 долари по акција, што

Read More

Google во третиот фискален квартал оствари речиси рекоредн приход од фантастични 18.7 милијарди долари кој го генерираат веб сајтовите, мобилните апликации и продажбата на хардверските уреди. Во овој период Google се издвои со корпоративната управа за која ќе биде задолжена новата компанија Alphabet и ќе

Read More

Европската Комисија одамна испрати ултиматум до Google, кој се уште е под притисок на главната европска институција - му се заканува казна од неколку милијарди евра. Со цел да влезе подлабоко во анти-монополската акција против гигантот, ЕК ги испратила прашањата до компаниите што би можеже

Read More

Google реши дека е доста со експериментирање во менаџментот и корпоративната управа и затоа формираше нова „чадор“ комапанија која ќе биде задолжена за финасиите и капиталните проекти под името Alphabet. Во Alphabet ќе влезат сите досегашни директори, Лери Пејџ ќе ја има главната улога како извршен

Read More