Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "алги"

На интернет молневито се рашири сликата со зелена вода на Олимпискиот базен во Рио каде се одржуваат главните пливачки натпревари. На шега некои тврдеа дека пливачите уринирале во базенот по што се активирала водата, но организаторот на турнирот соопшти дека во базенот имало алги, па

Read More

Секоја година во последниве девет години, плажата во близината на градот Конгао во кинеската покраина Шандпнг ја преплавуваат алги. Алгите, се размножуваат со толкава брзина што во јули 2013 имаше толку многу што може да ја прекријат површината на државата Конектикат. Проблемот настанал во 2007 година кога

Read More