Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "Airlander 10"

Airlander 10 кој е дизајниран како најголемиот авион во светот при првиот лет имаше несреќа да претрпе штета на пилотската кабина при слетувањето, додека пак компанијата ги негира сите наводи дека авионот претходно удрил во телеграфски столб. Од членовите на екипажот никој не е повреден Hybrid

Read More

„Airlander 10“ првпат полета од аеродромот „Кардингтон“ во близина на Лондон. Летот траеше половина час, пренесува АП. Ова е најголемото летало на светот, кое претставува хибрид меѓу авион и цепелин. Леталото е долго 92 метри и чини 25 милиони фунти. Според Hybrid Air Vehicles, авионот користи хелиум

Read More

Airlander 10 е најголемото летало на светот, кое претставува хибрид меѓу авион и цепелин а вчера, за прв пат излезе од хангарот во Бедфордшир во Британија, пренесе BBC. Тоа беше премиера на леталото долго 92 метри кое чини 25 милиони фунти. Името на ова летало е

Read More