Thursday, Jun 24, 2021
HomePosts Tagged "Агим Нихиу"

Денеска Оливер Спасовски ја презеде функцијата министер за внатрешно работи по официјалното примопредавање од страна на актуелниот технички министер Агим Нухиу. За СДСМ и коалицијата Министерството за внатрешни работи е едно од најважните бидејќи токму преку него претходната власт вршеше големи притисоци и злоупотреби, па дури

Read More

Со положување цвеќе денеска во МВР беше одбележан Денот на полицијата на Република Македонија. На одбележувањето присуствуваа и семејствата на загинатите бранители. Министерот на МВР, Агим Нухиу порача дека полицијата треба да гарантира една безбедна средина за сите граѓани. „Треба сите заедно да се ангажираме, за

Read More

Македонија е подготвена да се справи со новиот бран на бегалци, изјави министерот за внатрешни работи Агим Нухиу на регионалната конференција на тема „Минато, сегашност и иднина, во организација на Легис, а во соработка со Мултикултурниот центар од Виена. Коментирајќи ја изјавата на турскиот претседател Реџеп

Read More