Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "аеродроми"

Владата во Јамајка го разгледува предлогот за воведување на автомати на аеродромите на кои би се купувала марихуана. Овој предлог дојде откако во Јамајка минатата година се донесе закон со кој поседувањето на марихуана до 60 грама стана легално. Телото задолжено за одобрување на употребата

Read More

Снежната покривка што го зафати Истанбул ги блокира турските аеродроми, откажа околу 300 летови и зароби околу две илјади патници. Од аеродромите „Ататурк“ и „Сабиха Гокчен“ дел биле префрлени во хотели на компанијата „Туркиш ерлајнс“, а дел морале да останат. Обилните врнежи од снег го окупираа

Read More

Германски Фрапорт доби 14 грчки аеродроми. Вкупната цена на концесиите за управување со сите 14 регионални грчки аеродроми изнесува 1,234 милијарди евра, а Фрапорт ќе раковди со нив во наредните 40 години. Ова е прва приватизација спроведена од страна на Владата на Сириза и е дел

Read More

  Континуираната закана на два вулкана на островите во архипелагот затврои уште три аеродроми во Индонезија. Десетици илјади луѓе се спречени да ги остварат своите планови за патување. Активноста на вулканот Раунг трае веќе две недели. Поради можни проблеми со сообраќајот беше затворен и аеродромот на островот Бали

Read More

Властите во Индонезија денеска затворија 5 аеродроми поради повеќедневна ерупција на  вулканот Раунг во Источна Јава.. Помеѓу затворените аеродроми се и оние на популарните туристички острови Бали и Ломбок. Во моментот не можам да кажам колку патници се погодени од затворањето на аеродромите, изјавил Фарид Индра

Read More