Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "25 години"

Како што прогнозираат експертите на основа на количината на насобрана магма, ерупцијата на Сакураима, еден од најактивните јапонски вулкани, би можела да се случи за две ипол децении. Вулканот Сакураима кој се наоѓа на островот Кјуш, оддалечен е 49 километри од нуклеарната електрана „Сендаи“, а

Read More

На денешен ден во 1991 година Словенија стана независна држава по пат на референдум, со што се одвои од поранешна Југославија. Владата на оваа земја го искористи поводот да ја изјасни својата наклонетост кон Европската унија, по гласањето на Велика Британија за излез до Унијата.

Read More