Sunday, Sep 26, 2021
HomeДЕНЕШНАРегионСтивен Сегал доби српско државјанство

Стивен Сегал доби српско државјанство

Американскиот актер Стивек Сигал официјално стана државјанин на Србија. Оваа информација е објавена во службен весник, а познатиот актер вети дека Србите ќе ги промовира на најдобар начин во светот.

– Се прима во државјанството на Република Србија Стивен Сигал Стивен Фредрик, роден на 10. април 1952 година во Сојузната држава Мичиген, државјанин на Соединетите Американски држаби- пишува во Слузбениот весник на Србија.

За потсетување, Стивен веќе неколку недели е на одмор во Србија, а и стигна да го посети Прифатилиштето за деца, ја дочека Новата година со граѓаните на плоштад во Белград, доби награда од фондацијата Карич, но и изрази волја да се покрене филмска асоцијација и филмска индустрија Србија.