Tuesday, Sep 28, 2021
HomeГИГА БАЈТПЦСе изгаси Torrentz, најголемиот пребарувач на торенти

Се изгаси Torrentz, најголемиот пребарувач на торенти

Со згаснувањето на торент пребарувачот torrentz дојде до уште една огромна загуба во онлајн пиратеријата. Torrentz беше еден од најпопуларните сајтови за полесно наоѓање на пиратски содржини од торент сајтовите, а конкретна причина за неговото згаснување не е откриена, но се претпоставува дека станува збор за огромен притисок од страна на властите кој повеќе не се издржува.

Извор: telefoni.mk