Saturday, Mar 25, 2023
HomeАНТИСТРЕСШтосноПутин му ветил сладолед на кинескиот претседател!

Путин му ветил сладолед на кинескиот претседател!

Откако дознал дека на државјаните на Кина им е забрането да увезуваат сладолед од Русија, рускиот претседател Владимир Путин ветил дека како специјален поклон ќе му го донесе овој продукт на претседателот на Кина Си Џинпинг. Еден од инвеститорите од Кина за време на состанокот со Путин, кој се одржува на маргините на Источниот економски форум, мусе пожалил дека е забрането да се извезува сладолед од локалното прозивдоство на Русија, кои таму многу го сакаат.

„Што се однесува до забраната за извоз на сладолед, како тоа да е национално богатствои да има културна вредност, прв пат слушам за тоа. Кога ќе дојдам во Кина ќе му однесам на претседателот Си Џинпинг сладолед како посебен поклон“, изјави Путин.