Sunday, Aug 1, 2021
HomeДЕНЕШНАРепубликаПриведени две лица во Куманово – Ги замениле местата на македонското и албанското знаме

Приведени две лица во Куманово – Ги замениле местата на македонското и албанското знаме

Во 16,00 ч. на Плоштадот во Куманово 2 лица од јарболот го симнале на подолна зона македонското знаме, а на горната зона ставиле албанско знаме. Од страна на полициски службеници од СВР-Куманово приведени се лицата при што е констатирано дека се работи за Л.С. (2000) и Љ.К. (1996) и двајцата од с.Слупчане-Куманово.