Sunday, Sep 26, 2021
HomeРЕФЛЕКТОРМедиумиПриказната за „Македонско девојче“ ги освои Словенците

Приказната за „Македонско девојче“ ги освои Словенците

Приказната за Македонско девојче ги освои Словенците. Одлична репортажа осамна на словенечката телевизија ПОП ТВ, за 50-тиот јубилеен роденден на најслушаната македонска песна на сите времиња. На територијата на цела поранешна Југославија не постои некој кој не ја знае „Македонско девојче“. Прилогот погледнете го ОВДЕ.