Monday, Aug 2, 2021
HomeРЕФЛЕКТОРЛитература,,Празник на липите" – книжевен митинг утре во ДПМ

,,Празник на липите" – книжевен митинг утре во ДПМ

28 поети со стихови посветени на Скопје ќе настапат на  овогодинешното  меѓународна поетска  манифестацијата ,,Празник на липите”која ќе се случи утре во Друштвото на писатели на Македонија. Во првиот дел од програмата, претседателот на ДПМ Веле Смилевски  свечено ќе ги додели следниве книжевни награди: „Книжевен жезол“ на македонскиот поет Иван Чаповски и поетот од Молдавија Николае Дабижа.

Манифестацијата ќе ја отвори претседателот на Организациониот одбор Владимир Мартиновски.