Sunday, Aug 1, 2021
HomeАЈНШТАЈНИЈААтлас(Видео): Погледнете како изгледа возењето со најбрзиот лифт во светот

(Видео): Погледнете како изгледа возењето со најбрзиот лифт во светот

Најбрзиот лифт во светот се наоѓа во кула во Шангај, втората највисока зграда во светот, по Бурж Калифа во Дубаи. Лифтот е прозиведен од „Митсубиши Електрик”, а од фирмата беше соопштено дека лифтот може да се движи со брзина од 1230 метри во една минута. За помалку од една минута, лифтот може да стигне и до 119 кат. За да биде удобно за патниците качувањето со лифтот, направени се многу подобрувања. Направени се подобрувања на амортизацијата и поставен е регулатор на брзина. Погледнете како изгледа качувањето со најбрзиот лифт на светот: