Monday, Aug 2, 2021
HomeРЕФЛЕКТОРЛитератураОтворена првата ,,Библиотека на плажа" во Дојран

Отворена првата ,,Библиотека на плажа" во Дојран

Сите љубители на книги од денеска ќе можат бесплатно да читаат популарни книжевни изданија и тоа на Градската плажа во Дојран.

dojran2

Таму ќе ја најдете и  најчитаната книга за ова лето „Сеќавање на љубовта“. На полиците од оваа библиотека на плажа се најода и книгата „Бездомникот со златен часовник“, од и  Верче Карафилоска  како и мегапопуларните „Рингишпил“, „Шепнувачот“, „Кругот на животот“, „Полноќна роза“.