Tuesday, Sep 28, 2021
HomeАНТИСТРЕСПатувањеОтворен е првиот луксузен хотел во светот со седум ѕвезди

Отворен е првиот луксузен хотел во светот со седум ѕвезди

Хотелот Wanda Reign, кој се наоѓа на популарната улица Бунд на западниот брег на реката Хуанпу, официјално е отворен на 18 јуни. Хотелот ќе располага со 179 соби и 14 луксузни апартмани.

hotel2

Сопственик на хотелот е Ванг Сиконг, син на најбогатиот Кинез Ванг Ѕиенлин, кој неодамна потроши 516.7 милиони долари за изградба на првиот седемѕвезден хотел во Шангај.

hotel5

За хотелот Сиконг е најмен популарниот британски архитект Норман Роберт Фостер. Покрај луксузните соби Wanda Reign ќе располага и со неколку ресторани. Хотелот исто така има и неколку мултифункционални сали за организирање на најразлични настани.

hotel6