Saturday, Mar 25, 2023
HomeДЕНЕШНАПолитикаНов уредник на МТВ најавен во среда за комплетирање на медиумските услови

Нов уредник на МТВ најавен во среда за комплетирање на медиумските услови

СДСМ во среда ќе треба да го соопшти предлогот за нов уредник на јавниот сервис МТВ кој потоа на својата функција ќе стапи на 100 дена пред одржувањето на изборите со цел да води балансирана медиумска политика со застапеност на сите политички страни.

Со овој чекор треба да се комплетира сетот на мерки за итни реформи во медиумите кои повеќе беа политички барања на опозицијата. Во новоформираното ад-хок тело се уште нема договор за петтиот член по одбивањето на ДУИ и ДПА да дадат свој предлог.