Wednesday, Jun 19, 2024
HomeАНТИСТРЕСХуманостМоќни фотографии кои ќе ве доведат до солзи

Моќни фотографии кои ќе ве доведат до солзи

Секој ден по социјалните мрежи гледаме позитивни фотографии кои не тераат да заборавина на лошите работи во светот, но дали некогаш сте погледнале фотографија и сте почуствувале грутка во грлото?

Овие фотографии не тераат да размислуваме за човештвото и да бидеме благодарни за се’ што  имаме затоа што многумина ги немаат работите кои нас ни се основни за поминување на еден ден во модерниот свет.

Татко и син по многу години

Татко и син по многу години

Пар што останал заедно под руините на една фабрика

Пар што останал заедно под руините на една фабрика

Ѕидовите во Аушвиц

Ѕидовите во Аушвиц

Болката на млад човек кога дознава дека брат му бил убиен

Болката на млад човек кога дознава дека брат му бил убиен

Жртва на елементарна катастрофа која оставила милион луѓе без дом

Жртва на елементарна катастрофа која оставила милион луѓе без дом

Хирург после операција на срце која траела 23 часа

Хирург после операција на срце која траела 23 часа

Пожарникар дава вода на коална од како ја спасил од пожар во Австралија во 2008 година

Пожарникар дава вода на коална од како ја спасил од пожар во Австралија во 2008 година

,,Ракување"- гробови на сопруг протестант и сопруга католик во Холандија- 1888

,,Ракување”- гробови на сопруг протестант и сопруга католик во Холандија- 1888

Зајдисонце на Марс

Зајдисонце на Марс

Постер за исчезнати деца кои ги бараат и 50 години по исчезнувањето

Постер за исчезнати деца кои ги бараат и 50 години по исчезнувањето

Христијанин ги заштитува муслиманите за време на молитва во Каиро 2011

Христијанин ги заштитува муслиманите за време на молитва во Каиро 2011

12 годишно момче плаче на погребот на својот наставник по музичко кој го научил за моќта на музиката против лошото во светот

12 годишно момче плаче на погребот на својот наставник по музичко кој го научил за моќта на музиката против лошото во светот

Мало момче му помага на својот татко алкохоличар

Мало момче му помага на својот татко алкохоличар

Мала бегалка од Сирија

Мала бегалка од Сирија

5 годишно момче пуши цигара (Gypsy community of St. Jacques, Perpignan, Southern France)

5 годишно момче пуши цигара (Gypsy community of St. Jacques, Perpignan, Southern France)

Руски војник свири на напуштено пијано во 1944

Руски војник свири на напуштено пијано во 1944

Руски војник пред борба во 1943

Руски војник пред борба во 1943

Рака на прегладнето мало момче

Рака на прегладнето мало момче

Војник покрај тенкот во кој ја поминал Втора светска војна

Војник покрај тенкот во кој ја поминал Втора светска војна

Моќта на мирот и љубовта против оружјето

Моќта на мирот и љубовта против оружјето