Friday, May 20, 2022
HomeАНТИСТРЕСШтосно„Мандела ефект“- доказ за постоење на паралелен универзум или резултат на лоша меморија?

„Мандела ефект“- доказ за постоење на паралелен универзум или резултат на лоша меморија?

„Мандела ефект“ е она што интернетот го нарекува чудниот феномен кога многу луѓе можат со најголема сигурност да кажат дека се сеќаваат на нешто на одреден начин, за подоцна да откријат дека погрешиле. Некој ова го нарекува случајност или лоша колективна меморија, меѓутоа други велат дека овој феномен постои поради присуството на паралелен универзум каде што работите на кои ние се сеќаваме се вистина во  тој друг  универзум, додека во нашиот се различни. Како и да е погледнете ги најпознатите примери за „Мандела ефектот“ .

(доколку имате проблеми со преводот на видеото кликнете на копчето CC во долниот денес агол, а доколку сакате да го промените преводот тоа може да го направите во Settings- Subtitles/CC)