Monday, Aug 15, 2022
HomeДЕНЕШНАКолектив З – организација за климатска и социјална правда е номинирана за Youth Civic Engagement Award

Колектив З – организација за климатска и социјална правда е номинирана за Youth Civic Engagement Award

kolektiv z

Колектив З се номинирани за Youth Civic Engagement Award (Младинска награда за граѓанско учество) во категоријата на младински граѓански организации.

„За номинацијата сме многу благодарни, а уште поблагодарни сме на сите оние кои се дел од работата на колективот, преку градење колективна моќ, фасилитирање колективно визионирање и радикална посветеност кон системско трансформирање на моменталните состојби во кои егзистираме. Ќе ја цениме многу вашата поддршка за оваа награда со гласање за нас на линкот. Продолжете да бидете активни и визионирајте со нас на www.zelenglas.mk/ за радикален Зелен договор и приклучете се на Коалицијата на иднината на: www.zelenglas.mk/zapoznaj-ne/“ соопштија од Колектив З.