Tuesday, Sep 28, 2021
HomeАНТИСТРЕСЕкимКоја е најдобрата диета на светот?

Која е најдобрата диета на светот?

Која е најдобрата диета на светот која ќе ви помогне да изгубите килограми, а истовремено ќе го подобрите своето здравје?

David L Kac, основач на Prevention Research Center,го има одговорот за вас

Кац и неговиот колега Мелер направиле истражување анализирајќи ги најпознатите светски начини на исхрана:диети кои уклучуваат низок унос на јаглени хидрати,вегетаријански начин на исхрана,мешовито-избалансирана исхрана,веганска исхрана и уште многу од нив

Крајниот резултат покажал дека ниту една од овие диети не заслужува да биде крунисана како најдобар начин на исхрана на светот. Истражувањето покажало дека сите ови диети се лоши во суштина но имаат и свои добри страни. Основно правило кога е во прашање диетата е: што повеќе правила-повеќе причини да кажете “не” на тој начин на исхрана.

ovosje i zelenucik 2

Доколку сте избрале диета која има престроги правила, тогаш мора да најдете друга

. И Кац и Мелер тврдат дека најдобра диета е онаа која се состои од природни производи, односно исхрана богата со овошје и зеленчук.

Овие двајца научници советуваат да се избегнува преработена храна.Само избалансирана, здрава исхрана која вклучува овошје и зеленчук ги постигнува двата ефекти-да се изгубат килограми, а да се зачува здравјето