Tuesday, Apr 23, 2024
HomeГИГА БАЈТХај тек (Page 7)

Кварталниот извештај на „Фејсбук“ изненади со прилично високите бројки. Пресметано е дека приходите на американската социјална мрежа до второто тримесечје од оваа година достигнале дури 4,04 милијарди долари, што е нешто повеќе од онаа бројка од 3,99 милијарди која ја предвидуваа независните аналитичари. Изненадувачка е и

Read More

Nokia не е мртва. Финската компанија Nokia конечно ја откри својата прва камера за виртуелна реалност (VR) - OZO камерата ќе може да снима видеа од сите агли во вртежи од 360 степени. Камерата што се одликува со футуристички дизајн, Nokia ја претстави за прв

Read More

Google се обиде на милиони начини да ја популаризира социјалната мрежа Google +, но овој неуспешен проект продолжува да тоне без големи активности од корисниците кои автоматски добиваат профил. Исто така корисниците беа бесни кога Google одлучи да го залепи профилот на Google + со

Read More
POST TAGS:

Girls in Tech Paris и оваа година организира Lady Pitch Night, настан на кој стартап компании со жени-основачи можат да се претстават пред европската стартап сцена. Оваа година, сите технолошки стартапи од 6 до 36 месеци, со седиште во Европа и со барем една жена во основачкиот тим,

Read More

За сите зависници од Интернет купувањето имаме една добра вест - социјалната мрежа Фејсбук наскоро ќе ја понуди опцијата за директно онлајн купување. Се работи за опција која сѐ уште се тестира, а станува збор за пристап во облик на копче "buy" на одредени страни на

Read More

Промоцијата на новиот музички плеер iPod 6 сигурно не е до толку спектакуларна како пред неколку години, но Apple верува дека се уште има корисници кои сакаат едноставен и квалитетен мултимедијален уред само за слушање музика и гледање видеа. Токму тоа ќе го добијат со iPod

Read More

Двајца хакери како награда за откривање на безбедносните пропусти на компјутерските системи на United Airlines добија речиси доживотни бесплатни летови или поточно 1.300 илјади километри поминати во воздух. Лук Панценбергер, портпаролот на United Airlines изјави дека двајцата етички хакери биле наградени со највисоката награда на компанијата,

Read More

За прв пат автономното возило на Google учествиваше во сообраќајна несреќа во која има повредени патници и тоа тројца вработени на компанијата, како и еден возач во удреното возило. Google опремил SUV возило со повеќе камери и сензори за автоматско возење, а екипата била присутна

Read More

Samsung Mobile е еден од најдобрите иноватори во индустријата со стотина нови патенти годишно, а сега се открива дополнување на технологијата на дисплеи на превиткување кои ќе имаат „невидливи“ копчиња. Според податоците од одобрениот патент Samsung овие копчиња се вградени како сензори на рабовите на дисплејот

Read More

Да, добро прочитавте. Се работи за геџет кој делува врз човечкиот организам како што делува марихуаната. Овој уред се поставува на челото, со што тој треба да емитува ниски нивоа на електрични бранови кои ќе ве смират или ќе ве разбудат, во зависност од тоа што

Read More