Tuesday, Apr 23, 2024
HomeАНТИСТРЕСПатување (Page 11)

Аликанте (Шпанија) - Во овој прекрасен град можете да изнајмите соба за  $550,( за еден месец, )  можете да си дозволите квалитетно шише вино за  $5. Јавниот транспорт чини $40 месечно, а минималната плата во Шпанија е $5.82 од час. Мендоза (Аргентина)- Доколку сакате да започнете бизнис и

Read More

За сите млади кои летово сакаат да го поминат незаборавно и забавно до бесвест, еве ги најдобрите 3 дестинации за лето 2015: 1.ИОС Еден од најпопуларните грчки острови на која забавата трае 24 часа. Атмосферата и енергијата која ја носи Иос ве тера да се впуштите во

Read More

Врвот на планината Полукупола во националниот парк Јосемити многумина ги воодушеви со сликата објавена од Остин Јенајан на која се гледа како извира пламен од височините. Најпрво сите се излажаа дека навистина станува збор за пожар, но Јенајан ја откри точната приказна. Сликата е направена во

Read More

Мислите дека за добар летен одмор ви е потребна долга плажа и распространето море или езеро? Се лажете. Оваа навидум мала и необична плажа станува вистински хит, токму поради фактот дека нема море. Недалеку од градот Llanes на северот од Шпанија се наоѓа магичната плажа Гулпијури,

Read More

Мариово е еден од ретките македонски региони кој не бил завземен од Осмалиите и долг период населението било чисто македонско без колонизатори, ниту пак имало потурчувања, односно превземање на Исламската вера. Мариовци денес се раселени низ македонските градови или низ белосветските метрополи, но се уште

Read More