Monday, Aug 2, 2021
HomeАНТИСТРЕСШтосноКако изгледаат полициските скици од јунаците во книгите во споредба со актерите кои ги глумат во филмовите

Како изгледаат полициските скици од јунаците во книгите во споредба со актерите кои ги глумат во филмовите

Да се создаде фиктивен лик е тешка задача со која се соочуваат авторите на новелите, физичкиот опис на јунаците ја скротува нашата фантазија и ни дава одредена претпоставка за нивниот изглед, но што се случува кога полициските експерти за скици на лице ги превземаат работите во свои раце?

Погледнете како таканаречените полициски „скеч артисти“ ги портретираат јунаците од познатите книги и споредете ги со актерите кои ја одиграле улогата на истите во филмовите.

1 2-1 4-1 5-1 6-1 7 8 9 10 11-1 12-1 13-2 14-1 15-1 16-1 17 18 19

Norman Bates од Psycho

Javert од Les Misérables