Wednesday, Feb 28, 2024
HomeАНТИСТРЕСШтосноКако изгледа еден еко град?

Како изгледа еден еко град?

Оваа еколошка идеја многу ќе ви се допадне. Холандскиот архитект Рејмонд Де Хулу има навистина интересна визија за иднината на градовите. Тој го претстави концептот за првиот еко град во кој куќите ќе бидат направени од рециклирано дрво и покриени со зеленило како заштита.
eko3
Во неговиот проект OAS1S нема автомобили ниту електрична енергија, туку соларни панели. Овој зелен концепт наскоро би можел да биде реалност.