Wednesday, Mar 29, 2023
HomeАНТИСТРЕСПатување(Фото) Кина ја има најчудната плажа на светот, би ја посетиле ли?

(Фото) Кина ја има најчудната плажа на светот, би ја посетиле ли?

Секоја година во последниве девет години, плажата во близината на градот Конгао во кинеската покраина Шандпнг ја преплавуваат алги.

Алгите, се размножуваат со толкава брзина што во јули 2013 имаше толку многу што може да ја прекријат површината на државата Конектикат.

plaza kina 1

Проблемот настанал во 2007 година кога локалните фармери го промениле начинот на чистење на сплавовите на кои се одгледуваат алги, популарни во Јапонија, кои се користат за јадење.

Кога на пролет се чистат сплавовите од нив отпаѓаат алги кои што заедно со останатата морска трева заминуваат во топлото Жолто Море.

plaza kina 2

Сепак и покрај оваа појава, туристи одат на оваа плажа, која поради алгите стана вистинска атракција.