Tuesday, Jun 15, 2021
HomeГИГА БАЈТСмартфонFacebook го напушта BlackBerry?

Facebook го напушта BlackBerry?

Facebook ќе престане со поддршка за својата апликација за BlackBerry после 31 август. Комапнијата вели дека сепак не е се изгубено и дека корисниците ќе може да пристапат на Facebook преку веб прелистувачите.

„Дадовме се од себе за да ги промениме работите со Facebook, но овој пат одлуката е конечна. И покрај лошите вести, напорно работиме со нашите корисници за да пружиме најдобро корисничко искуство и бараме алтернативни решенија“ – соопштуваат од BlackBerry. Чет апликацијата WhatsApp исто така најави претходно дека веќе нема да дава поддршка за уредите на BlackBerry, освен за моделот Priv со Android оперативен систем.
BlackBerry Classic smartfon mobilni telefon2

извор: Telefoni.mk