Tuesday, Sep 28, 2021
HomeГИГА БАЈТСмартфонЕве како ќе функционира Iris скенерот на Galaxy Note 7

Еве како ќе функционира Iris скенерот на Galaxy Note 7

На помалку од 15 дена до промоцијата на Galaxy Note 7 веќе речиси и да нема никакви мистерии, па така со најновото протекување на упатството се открива како ќе функционира и Iris скенерот зa очи кој за прв пат ќе биде применет.

note 7 iris 3

Според упатството корисниците ќе треба да го насочат очите во два круга на дисплејот на далечина од најмалку 25 до 30 сантиметри со што ќе може да го отклучат екранот и да постават двојна заштита покрај скенерот за отпечатоци од прсти. Засега нема детали колку Iris скенерот ќе биде брз и за што друго ќе се користи.