Sunday, Jun 4, 2023
HomeДЕНЕШНАСветДва нови вулкани и се закануваат на Индонезија-затворени уште три аеродроми

Два нови вулкани и се закануваат на Индонезија-затворени уште три аеродроми

 

Континуираната закана на два вулкана на островите во архипелагот затврои уште три аеродроми во Индонезија.

Десетици илјади луѓе се спречени да ги остварат своите планови за патување.

Активноста на вулканот Раунг трае веќе две недели. Поради можни проблеми со сообраќајот беше затворен и аеродромот на островот Бали – една од најпопуларните туристички дестинации во регионот