Monday, Aug 2, 2021
HomeАНТИСТРЕСЕкимДознајте зошто морате да го замрзнете лимонот

Дознајте зошто морате да го замрзнете лимонот

Новите истражувања покажаа лимоноидите, природните споеви присутни во лимонот, го спречуваат развојот на ракот на градите.

Дали сте знаеле дека лимонот треба да се искористи цел? Ништо од него не смее да се фрли. И тоа не само поради здравствени причини, туку и поради неверојатниот вкус.

Едноставно е, земете органски лимон, измијте го и ставете го во замрзнувач.

Откако лимонот добро ќе се замрзне потребно е да го изрендате.

Потоа ставете го во сладолед, салата, супа или јадење по ваш избор.

Лимоновата кора содржи 5 до 10 пати повеќе витамини отколку самиот сок од лимон.

Воедно помага и при ослободување на токсините од телото.