Sunday, Aug 1, 2021
HomeДЕНЕШНАРепубликаДамјановски смета дека остранувањето на знамето e изолиран инцидент, кој нема да влијае на меѓуетничките односи

Дамјановски смета дека остранувањето на знамето e изолиран инцидент, кој нема да влијае на меѓуетничките односи

Градоначалникот на Куманово, Зоран Дамјановски го осуди однесувањето на луѓето кои го тргнале државното знаме од јарболот во центарот на градот и и на негово место поставиле знаме на туѓа држава. Тој смета дека се работи за изолиран инцидент, кој нема да влијае врз меѓуетничките односи во општината.