Wednesday, Feb 28, 2024
HomeГИГА БАЈТХај текApple со индиска помош ќе развива виртуелна реалност

Apple со индиска помош ќе развива виртуелна реалност

Тим Кук при денешната посета на Индија се сретна со премиерот Наренда Моди и голем број на високи функционери и бизнисмени за да разговара за присуството на Индија во оваа земја во развој. Првите детали велат дека претстојниот Apple VR ќе се произведува токму во Индија, а за оваа инвестиција се поставиле почетните идеи меѓу Тим Кук и Моди.

Конкретни информации каква ќе биде виртуелната технологија на Apple се уште нема, но одамна е познато дека гигантот собира експерти од различни компании со претходно искуство во VR и на располагање има голем број на патенти, па може да очекуваме нешто атрактивно наредната година. 

Извор: telefoni.mk