Friday, May 20, 2022
Home2021September

Енергетската сиромаштија е значително поприсутна во централна, источна и југоисточна Европа, покажува ново истражување. Преку Renovation Wave програмата (во превод: Реновациски бран), ЕУ има можност да се справи со овој проблем што во моментов влијае на 150 милиони луѓе низ целиот континент. Преку оваа програма

Read More

За помалку од десет години македонските термоцентрали на јаглен ќе бидат затворени. Енергетските потреби ќе мора да се надоместат од обновливи извори, а за вработените и регионите кои се економски зависни од рудниците да се обезбеди праведна транзиција

Read More
POST TAGS:

“Екипата на Артан Груби” ќе се вика екипата со 17 кандидати за градоначалници на ДУИ што Али Ахмети ја престави во Гостивар. Албански медиуми, повикувајќи се на високи партиски извори, пишуваат дека за прв пат од формирањето на ДУИ, кандидатите не ги одредил претседателот на партијата

Read More