Saturday, Nov 21, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузејЗвучни ликовни имиња творат во Вевчани

Звучни ликовни имиња творат во Вевчани

ВЕВЧАНИ 1

Повеќе од 30 уметници од Македонија, Србија, Грција, Египет, Мексико, Монголија, Полска, Франција, Бугарија, Словенија, Романија,Турција и Италија инспирирани од сите убавини кои ги нуди општина Вевчани ќе творат на шестата Меѓународна ликовна колонија „Вевчански видувања“.

HPIM1348.JPG

HPIM1348.JPG

Вевчани е место кое само по себе создава уметност, неговата живописност, автентичната архитектура, Вевчанските извори, се само дел од мотивите кои допираат до сите уметници.

Организатори на шестата Меѓународна ликовна колонија „Вевчански видувања“.се сопствениците на ресторанот ,,Виа Иганција”.

Познато е дека на оваа ликовна колонија изминативе години настапуваа еминентни ликовни имиња од светската ликовна сцена. Така ќе биде и годинава.

Делата кои се создаваат на ,,Вевчански видувања’’ досега се изложувани  во Скопје, Кавадарци, Подгорица, Софија,

Колонијата ќе трае до 10 јули