HomeДЕНЕШНАРепубликаЦоцев Камен ќе биде прогласен за софицистицирана мегалитска опсерваторија

Цоцев Камен ќе биде прогласен за софицистицирана мегалитска опсерваторија

По Кокино огромно признание ќе добие и Цоцев Камен како локалитет кој ќе добие признание за софицистицирана мегалитска опсерваторија од страна на Националниот центар за научни истражувања во Франција.

Светската академија за карпеста уметност ќе подготви и презентација за богатата мегалитска култура од неолитот до новата ера, со што Македонија ќе биде на светската мегалитска карта.

На настанот ќе зборува Душко Алексовски, претседател на Македонскиот центар за карпеста уметност и основач на Светската академија за карпеста уметност, кој е  пензиониран универзитетски професор по палеолингвистика на универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com